Fast food iasi

Cat de sanatos este sat mananci la fast-food?
Dupa cum ii spune si denumirea, termenul de „fast food” se refera la oferirea unor servicii culinare servite rapid, gustos, dupa care sa pleci in continuare la drum sau la munca. Daca la inceput termenul a fost folosit in special de americani, avand in vedere nevoia de a oferi clientilor o gustare rapida in drum spre serviciu sau dupa, astazi, termenul este incetatenit practic in intreaga lume. Astfel, fiecare tara si fiecare oras au practic propriile lor restaurante fast-food, in afara de lanturile binecunoscute, precum Mc Donalds sau KFC. 
In ultima perioada au aparut insa numeroase discutii cu privire la cat de sanatoase sunt mancarurile de la Mc Donalds. Ei, bine, parerile sunt mai mult decat impartite. Este drept ca mancarurile preparate in astfel de magazine sunt pregatite rapid, intrucat timpul a devenit cel mai mare dusman al omului, in zilele noastre. Pe de alta parte, faptul ca produsele sunt pregatite rapid, la gratar sau prajite in ulei incins, nu le ia din calitate, care este garantata de cei ce le pun in vanzare si certificata de toate autoritatile de profil. Mai mult, marea majoritate a acestor mancaruri sunt insotite de multe ori de salate sau legume, pentru a echilibra produsele din punct de vedere nutritional. Cat despre costuri, practic asta este ceea ce face atat de atractiv acest gen de mancaruri si de restaurante. Ele sunt extrem de ieftine, fiind situate de multe ori la cativa pasi de casa ori in drumul spre locul de munca sau la coltul strazii. Sunt, practic, peste tot si te asteapta cu portile deschise 24 de ore din 24. Practic, acesta este si motivul aparitiei lor. Fiind in permanenta miscare, oamenii nu mai au timp sa petreaca ore intregi in restaurante luxoase, in care sa astepti mult timp pana la preluarea comenzii si servirea ei la masa, in sistem „a la carte”. Astfel, oamenii au ajuns sa prefere mancarea servita rapid, fara a-si rupe prea mult din activitatile zilnice. Unii mananca in timp ce conduc, altii in timp ce butoneaza la calculator. Din acest motiv, nici vasele de servit nu sunt atat de pretentioase, cele mai multe dintre preparate neavand nevoie de cutit ori de furculita pentru a fi consumate. Cele mai multe restaurante fast-food fac si livrari la domiciliu, unde mancarurile sunt transportate in caserole speciale, de unica folosinta. Nu in ultimul rand, mancarurile de tip fast-food sunt perfecte pentru petreceri si pentru iesirile in grup, cu prietenii, unde distractia nu este intrerupta de statul la masa si spalatul veselei. 
Concluzionand, ne punem si noi intrebarea: este mancarea fast-food sanatoasa? Raspunsul dat de cei mai multi este ca fast-food-ul reprezinta, in fond, o mancare ca oricare alta. Ceea ce este sanatos sau nu este stilul de viata al fiecaruia.